• va
  • es
///Conclou el curs que durant dos anys ha format a tots els bombers del Consorci en incendis forestals

Conclou el curs que durant dos anys ha format a tots els bombers del Consorci en incendis forestals

Cada vegada els bombers s’enfronten més a incendis amb comportaments més virulents pel que resulta crucial una adaptació a aquest nou escenari. Hui conclou el curs sobre incendis forestals que va començar en 2016 i que ha format a tota la plantilla del Consorci Provincial de Bombers de València.

El curs té una durada de 24 hores (dividit en tres sessions) i en ell es tracten tres grans blocs. El primer els instrueix sobre el comportament del foc. “Vivim en un entorn amb proliferació de zones d’interfície urbà-forestal i grans acumulacions de combustible, per la qual cosa cada vegada amb major freqüència ens trobem amb incendis més grans, ràpids i extremadament intensos i, per tant, amb menor oportunitat de control. D’ací la importància d’aquesta formació”, explica el president del Consorci, Josep Bort.

En el següent bloc s’incideix en exercicis de valoració inicial de l’incendi, ja que aquests nous incendis canvien la forma d’actuar i afecta, per exemple, al temps de reacció.

Finalment, el curs els ha format en seguretat, amb exercicis del protocol de seguretat OCELA, que són les sigles d’observació, comunicació, fuita, lloc segur i ancoratge. També aprenen maniobres d’autoprotecció.

Els instructors han sigut els membres de la Unitat Forestal, l’equip especialista del Consorci en incendis forestals.

“Aquest curs s’emmarca dins del pla de formació del Consorci i l’objectiu és que aquesta formació tinga una continuïtat amb pràctiques programades davant incendis forestals”, apunta Bort.

 

 

2017-11-16T12:51:11+00:00 16/11/2017|