refugiados1

El Consorci Provincial ha inclòs en el pressupost de 2017 una partida de 50.000 euros per a projectes d’ajuda humanitària

 

València, 24 de novembre de 2016

 

Dos bombers de Gandia, Álvaro Tur i José Juan Pastor, pertanyents al Consorci Provincial de Bombers de València formen part de l’equip que ha fet possible la realització d’un curt en el camp de refugiats de Idomeni, lloc al que van viatjar des de Gandia a lliurar als refugiats un contenidor carregat de material sanitari, roba interior, sabates i botes de muntanya, així com caixes i borses plenes d’efectes de neteja personal. Este documental ja s’ha presentat i exhibit a Gandia.

 

El video porta per títol “Les llaman refugiados” i està realitzat per #RefugiatsBenvingutsGandia i mostra la crua realitat d’aqueix lloc on van arribar a viure 14.000 persones i que dies més tard va ser desallotjat. En l’audiovisual es contempla també com lliuren tot el material arreplegat a les persones que ho necessitaven en aqueix moment. En este enllaç pot veure’s el documental sencer, d’uns 40 minuts de durada: https://www.youtube.com/watch?v=fvuDZZI6H8o&t=166s

 

En el marc d’este treball solidari cal destacar que el Consorci Provincial de Bombers de València ha inclòs una partida de 50.000 euros en el pressupost de 2017 per a finançar projectes d’ajuda humanitària com el dels refugiats sirians.

 

Lliurament de 2.400 euros a “Astral”

També cal recordar que els dos bombers del Consorci van ser multats per haver convocat concentracions silencioses a Gandia a favor de l’arribada de refugiats a Espanya. Arran d’ací es va fer una col·lecta simbòlica en la qual van participar desenes de persones implicades i van poder fer front al pagament de la sanció. Els diners que va sobrar d’esta recollida de diners, al voltant de 2.400 euros, s’ha lliurat a l’ONG Proactiva Open Arms i el seu veler convertit en vaixell d’ajuda als immigrants, Astral, coneguts pel documental gravat i emès en el programa Salvados que dirigeix i presenta Jordi Évole.