• va
  • es
///El Consorci col·labora en l’organització de les II Jornades d’Intel·ligència i Emergència celebrades a Eivissa

El Consorci col·labora en l’organització de les II Jornades d’Intel·ligència i Emergència celebrades a Eivissa

“Sense intel·ligència no hi ha capacitat d’una acció”. La frase, pronunciada pel president de l’Associació Espanyola de Lluita Contra el Foc (ASELF), Pablo Gárriz, resumeix l’esperit de les II Jornades d’Intel·ligència i Emergències, celebrades a Eivissa i en les quals ha col·laborat el Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV).

Durant tres dies, el Consorci ha participat de forma activa, en qualitat d’organisme col·laborador, en el desenvolupament de les Jornades, tant en la part teòrica com en la pràctica.

D’una banda, l’inspector en cap del CPBV, José Miguel Basset, va aportar els seus coneixements i experiència i va aprofundir en les conclusions de l’anterior edició de les jornades. 

A més, el Consorci també ha participat en un simulacre d’accident NRBQ (Nuclear Radiològic Biològic i Químic) en el qual es veia involucrats un camió cisterna amb mercaderies perilloses, un turisme, un autobús amb 20 passatgers.

Durant dues hores es van ser sumant a la maniobra les diferents unitats especialitzades, des de la Guàrdia Civil, la Unitat de Procediments Especials de Madrid, SUMMA, bombers del CPBV fins a Creu Roja i Protecció Civil. La Unitat Militar d’Emergències (UME) va desplegar el Lloc de Comandament Operatiu Integrat, MOPI, per a dirigir per a dirigir i gestionar les grans emergències i catàstrofes.

D’aquesta forma, el Batalló de Transmissions de la UME va poder provar en les illes tots els seus sistemes de comunicacions, inclosos els via satèl·lit, i instal·lar, fins i tot, una torre de control mòbil per a aeronaus ja que es va utilitzar un dron durant el simulacre.

 

“Aquestes jornades serveixen per a intercanviar coneixement i engegar procediments de forma conjunta entre els tots les unitats participants en l’emergència”, resumeix José Miguel Basset.

 

 

 

El vídeo del simulacre pot consultar-se en el següent enllaç:

2018-10-01T19:27:52+00:00 01/10/2018|