• va
  • es
///El Consorci continua la busca del menor en el riu Cabriel amb grans dificultats per l’orografia, el cabal i els problemes de comunicacions

El Consorci continua la busca del menor en el riu Cabriel amb grans dificultats per l’orografia, el cabal i els problemes de comunicacions

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) continua la busca del xiquet d’onze anys que el dissabte per la vesprada va desaparèixer quan descendia en un inflable pel riu Cabriel, en el terme de Venta del Moro. El dispositiu s’està trobant amb grans dificultats degut a l’orografia de la zona, el gran cabal que porta el riu i els problemes en les comunicacions.

“Les tasques de busca estan sent complicades. A l’orografia del terreny cal sumar que el riu porta un gran cabal, de fet ja es va sol·licitar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que el reduïra. A això cal afegir les pluges dels últims dies a Albacete que han fet que l’aigua arrossegue gran quantitat de vegetació i branques”, explica el inspector en cap del CPBV, José Miguel Basset.

Els problemes en les comunicacions per la falta de cobertura en molts punts de la zona rastrejada s’estan tractant de resoldre.

Des que va arrancar el dispositiu de busca el dissabte a la vesprada, els bombers han rastrejat al voltant de 22 quilòmetres. En concret, s’ha pentinat des del punt de desaparició fins al terme de ‘Casas de Cilanco’ i està previst que en els pròxims dies s’incremente la zona de busca fins i tot a ‘Casas del Río’.

L’operatiu de busca continua amb 11 bombers dels parcs de Requena, Sinarques, Cofrents i Sagunt, que treballen conjuntament amb els altres efectius de Guàrdia Civil, Protecció Civil i bombers d’Albacete. Demà s’incorporarà també una unitat de bussejadors dels bombers de l’Ajuntament de València.

En aquestes quasi 48 hores de busca s’ha inspeccionat la zona per terra, per aire i per aigua amb les piragües i embarcacions de rafting que han prestat les empreses que organitzen excursions en la zona.

“Volem agrair la cooperació que estem trobant en tot moment i destacar la col·laboració des de el primer moment de la Comunidad de Castilla-La Mancha”, afirma el president del Consorci, Josep Bort.

 

2017-08-21T18:22:08+00:00 21/08/2017|