El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) demana prudència en la carretera durant la Setmana Santa. Cada dia els bombers es mobilitzen a una mitjana de dos accidents de trànsit en la província de València. “És una de les emergències més habituals que atenem i en aquesta època de vacances els desplaçaments s’incrementen”, explica el president del Consorci, Josep Bort.

Per açò, el Consorci recomana que qui vaja a conduir aquestes vacances tinga en compte que:

– Tots els ocupants han de portar sempre el cinturó de seguretat posat. Els xiquets de menys de 135 cm han d’anar en els seients posteriors amb el seu corresponent sistema de retenció infantil.

– S’han de realitzar descansos cada dues hores, la fatiga i el somni poden causar un accident.

– No utilitzar mai el mòbil, una distracció pot ser mortal.

– No ingerir alcohol ni drogues.

– Si va a avançar a un ciclista, la distància lateral mínima que s’ha de guardar és d’1,5 metres.

En cas de patir un accident, s’ha de senyalitzar degudament, informar al 112 i mai moure als accidentats ja que els pot produir lesions més greus.

“L’atenció a víctimes en accidents de trànsit és una de les nostres principals obligacions. El Consorci forma contínuament als nostres bombers i inverteix perquè els nostres equips estiguen sempre actualitzats”, afirma Bort

Els dies 23 i 24 d’abril se celebrarà la XI Trobada Intern d’Excarceració del Consorci al Campus de Tarongers de la Universitat de València (UV). Més de 20 equips competiran per un lloc per a la Trobada Nacional, que tindrà lloc a Alcañiz en setembre. En la trobada també participen equips en la línia no classificatòria amb l’objectiu de formar-se i millorar en rescat en accidents de trànsit, en escenaris que simulen sinistres reals amb víctimes reals.

A més, entre el 25 i el 27 d’abril tindrà lloc, també en la UV, la II Trobada Nacional de Trauma, amb ponències i diferents maniobres.