• va
  • es
//El Consorci prepara un calendari solidari per a 2018

El Consorci prepara un calendari solidari per a 2018

Els bombers del Consorci Provincial de València han accedit a fotografiar-se en les mateixes localitzacions on han hagut de dur a terme alguna de les seues actuacions passades. Aquestes guarden rastres dels sinistres, episodis immortalitzats per sempre en la seua retina. Els records no sempre resulten agradables i, en ocasions, no han tingut un final feliç, però és necessari superar-los i seguir endavant, enfrontant-se dia a dia a aquelles situacions on la ciutadania els reclama i els necessita. Al igual que els bombers, són moltes altres les persones que han de fer front a situacions especialment doloroses al llarg de la seua vida. I un exemple especialment colpidor en són els xiquets i les xiquetes amb problemes oncològics, així com les seues famílies i els seus éssers més propers.

Amb la ferma intenció de contribuir a aquesta causa, aquest calendari pretén aconseguir fons per al finançament d’una beca d’investigació oncològica infantil sobre el Sarcoma d’Ewing a l’Hospital Clínic Universitari de València junt amb la Universitat de València, donant a conèixer, al mateix temps, la vessant humanitària i el compromís social per part del cos de bombers i de la resta de col·lectius participants en el projecte.

AIXI ES VA FER

Per tal de fer efectiva aquesta acció, i atesos la seua experiència i naturalesa, s’ha comptat amb l’ONG CRIS CONTRA EL CÀNCER. Mitjançant aquesta iniciativa es pretén col·laborar amb el seu projecte d’investigació adreçat al Sarcoma d’Ewing, el qual es desenvolupa a l’Hospital Clínic Universitari de València junt amb la Universitat de València. Aquest laboratori treballa amb el diagnòstic molecular del Sarcoma d’Ewing, un tipus de tumor ossi molt agressiu que afecta, principalment, a xiquets i xiquetes i també a adolescents, especialment durant l’etapa de la infantesa i la pubertat. Aquesta patologia presenta una elevada capacitat de disseminació, a més de representar el 60% del conjunt de tumors ossis diagnosticats entre els xiquets menors de 15 anys. Quan el Sarcoma d’Ewing es dissemina, les possibilitats de supervivència per als afectats es redueixen fins a percentatges inferiors al 20%, i les diferents teràpies posades en pràctica fins al moment no han aconseguit avanços significatius al llarg dels últims temps.

Aquest calendari ha estat possible gràcies a la inestimable participació del cos de bombers i al desinteressat treball d’altres persones que han contribuït amb el seu temps i dedicació a fer-ho possible. Així mateix, també s’ha comptat amb les acurades aportacions del col·lectiu Objectives, Dones Fotoperiodistes de València, de “Trupla estudio” i d’un bon nombre de col·laboradors i finançadors del projecte, als quals se’n fa esment al llarg de les properes pàgines. A tots ells el nostre major agraïment. Com també a vostè per la seua inestimable contribució.

El calendari serà posat a la venda pròximament

2017-11-21T17:15:37+00:00 15/11/2017|