• va
  • es
///El Consorci presenta el seu calendari solidari per al 2018

El Consorci presenta el seu calendari solidari per al 2018

El Consorci Provincial de Bombers de València ha presentat aquest matí el seu calendari solidari per a 2018 en el MuVIM. Les seues pàgines reflecteixen 12 històries que han marcat als 12 bombers que participen en el projecte. Fotografies i relats que mostren la nostra cara més humana. Des del rescat d’un xiquet en un pou a 30 metres d’altura fins al rescat d’una excursionista ferida després d’una travessia que va durar tota la nit.

“Tota la societat està agraïda als bombers pel seu treball i els valora de forma molt positiva. El coneixement, la professionalitat i valentia que demostren en cada servei ens fa sentir orgullosos d’aquest col·lectiu. Gràcies a aqueixos valors estem hui ací. Celebrem un gest, una actitud, una forma de ser i treballar que identifica a tot el col·lectiu”, ha assenyalat el president del Consorci, Josep Bort.

La recaptació íntegra del calendari va destinada a l’ONG Cris Contra el Càncer. Amb ella es dotarà part del projecte de recerca del Sarcoma d’Edwing que la Fundació desenvolupa en la Universitat de València a través de l’Institut de Recerca Sanitària de València INCLIVA.

“Les fotografies realitzades per les fotògrafes de l’associació de Dones Fotoperiodistes de València il·lustren a la perfecció histories impactants que han viscut els efectius d’aquest cos i que ara comparteixen amb tots per a implicar-se en la lluita contra una malaltia que ens afecta a tots”, ha destacat la directora de l’ONG CRIS contra el càncer, Marta Cardona.

Per la seua banda, la doctora Rosa Noguera ha ressaltat que conjuminar l’esforç i la saviesa de diversos
professionals (bombers, fotoperiodistes i investigadors) i d’organitzacions
privades compromeses en la recerca en càncer infantil i d’adolescents, com la Fundació Cris Contra el Càncer, “és una forma d’avançar perquè ells siguen adults sans”.


Després, cadascuna de les fotògrafes de l’associació Dones Fotoperiodistes de València que han participat desinteressadament en el projecte, ha lliurat la seua fotografia al bomber immortalitzat en el lloc on es va produir el servei més impactant. Els efectius han arreplegat la imatge entre els aplaudiments dels assistents.

Bort ha volgut agrair als bombers participants el “grandíssim esforç per tornar a reviure les seues pitjors experiències”.

“Aquest calendari ha sigut possible gràcies a la inestimable participació del cos de bombers i al desinteressat treball d’altres persones que han contribuït amb el seu temps i dedicació a a fer-ho realitat”, ha insistit Bort.

 

2017-12-13T21:13:28+00:00 13/12/2017|