Valencia, 28 de gener.- El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) i l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit (Aprat) signen un nou conveni d’adhesió i col.laboració.  Aquest acord ratifica l’aposta del CPBV per la formació en este àmbit. Més concretament, en accions formatives com tallers i encontres d’excarceració.

La signatura va tenir lloc, recentment, en el mateix Consorci Provincial de Bombers entre l’Inspector en cap, José Miguel Basset, i el director d’Aprat, Pedro Antonio Ruiz Escobar.

Aprat va ser creada a Espanya l’any 2004 des de l’àmbit del cos de bombers per recollir i canalitzar totes les iniciatives, fins a aquell moment disperses, relacionades amb les tècniques d’excarceració per a l’alliberament de les víctimes en els accidents de trànsit.

A més, respon a la necessitat de perfeccionament d’aquestes, a causa de les millores contínues en el disseny dels elements de seguretat dels automòbils.

De fet, una de les principals línies bàsiques d’actuació d’Aprat passa per proporcionar a nivell nacional una plataforma de treball per al personal relacionat amb les actuacions en els accidents de trànsit, tant dins del sector dels serveis que realitzen el rescat com en els diferents sectors que treballen en la seguretat de l’automòbil.