• va
  • es
///Els bombers del Consorci intervenen en 854 accidents de trànsit i excarceren a 141 atrapats

Els bombers del Consorci intervenen en 854 accidents de trànsit i excarceren a 141 atrapats

El Consorci Provincial de Bombers de València ha intervingut entre gener i novembre del 2017 en 854 accidents de trànsit, el que suposa un lleuger augment pel que fa a 2015 i 2016.

En els 854 serveis relacionats amb sinistres en la carretera, els nostres efectius han hagut d’excarcerar a 141 persones atrapades, amb una mitjana de 12 al mes.

“Els accidents de trànsit són una de les emergències més habituals a les que tenen que fer front els bombers del Consorci. El nostre treball es bassa sempre en cercar la máxima seguretat tant per a la víctima com per als nostres professionals”, ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.

La durada mitjana d’aquestos serveis es d’una hora i 17 minuts. “Per a extraure a la víctima, és molt important mantener l’eix cap, coll, tronc, amb la columna totalment protegida”, ha resaltat Bort.

Durant el que portem de 2017, els mesos en els quals s’han registrat més serveis per accidents han sigut juliol i agost, seguits de febrer i novembre.

Per dies de la setmana, dilluns, dijous i diumenge són els més problemàtics.

En concret, hi ha tres tipus d’atrapament. Mecànic, quan la víctima es queda tancada en el cotxe degut a la deformació de l’estructura, físic 1, quan la víctima no pot eixir per les lesions que presenta i físic 2, quan la persona està atrapada físicament per l’estructura del vehicle.

La recepció d’un avís d’accident de trànsit amb persones atrapades implica la mobilitzación d’un BUP amb un cap i tres bombers i un UPC amb un sergent. En els casos de dos o més persones atrapades la mobilització s’amplia amb un segon BUP amb la seua correponent dotació.

CINQUENS DEL MÓN

L’equip del Consorci va quedar cinquè en el Mundial d’Excarceració celebrat a Romania entre el 30 d’agost i el 3 de setembre. La competició va reunir als 36 millors equips del món. “L’operatiu està a la primera línia mundial. Des del Consorci oferim a la ciutadanía un servei d’una elevadísima qualitat i sempre estem en millora i formació contínua per a oferir un dels millors serveis de bombers del món”, ha conclòs Bort.

 

 

 

 

 

 

2017-12-06T18:58:56+00:00 06/12/2017|