Volem desenvolupar un projecte per a finançar una beca d’investigació oncològica infantil.

És conegut que els bombers participem activament i desinteressadament en múltiples projectes de caràcter solidari i humanitari. En el cas del Consorci de València, comptem amb molts exemples, ja sigui a títol individual o a través de les agrupacions culturals i esportives dels diferents parcs.

En aquests moment volem desenvolupar un projecte per a finançar una beca d’investigació oncològica infantil sobre Sarcoma de Ewing a l´Hospital Clínic Universitari de Valencia, mitjançant l’edició d’un calendari solidari per l’obtenció de fons econòmics i donant a conèixer, al mateix temps, la vessant humanitària i de compromís amb la societat del cos de bombers i de la resta de col·lectius participants. Amb la finalitat que tinga continuïtat en el temps, el compromís del Consorci Provincial de Bombers de València és que aquesta iniciativa tinga una durada de 3 anys, prorrogable en el temps i es desenvolupe per mitjà de les associacions culturals de bombers.

El Sarcoma de Ewing es un tipus de tumor ossi molt agressiu que afecta principalment a xiquets i adolescents, especialment durant la infantesa i la pubertat. Té molta capacitat de disseminar-se, i representa el 60% dels tumors d’ossos en xiquets menors de 15 anys. Quan el Sarcoma de Ewing és disseminat, la supervivència dels xiquets és de menys del 20% i les teràpies no han millorat al llarg dels últims anys.

El guió del calendari, es basarà en 12 fulles impreses a dues cares. Estaran protagonitzades per 12 bombers vestits amb tots els seus equipaments, un per cadascun dels mesos de l’any. El bomber descriurà alguna experiència professional rellevant i aquest text apareixerà al darrere del corresponent més . A la part de davant de cada una de les fulles, a més del mes de l’any corresponent, hi haurà una fotografia del bomber davant del lloc on va ocórrer l’experiència, tal i com és en l’actualitat. Per l’edició es comptarà amb la col·laboració altruista de l’Associació Objectives de Dones Fotoperiodistes de València, de les quals és l’idea del guió precedent.

Tenim la intenció d’editar 6.000 calendaris i amb eixa previsió creiem que podem arribar a recaptar unes aportacions voluntàries d’uns 25.000 euros anuals que es donarien de forma íntegra per al projecte d’investigació. Per a això comptem amb les històries de la vostra vida professional. Històries ara en l’oblit però que poden generar una vegada més un nou valor social: l’ajuda a la investigació per a trobar una solució a un dels més greus i dolorosos problemes del nostre temps com és el càncer infantil.

El projecte està sent coordinat enguany per l’agrupació de bombers de Sagunt, una de les quals compta amb múltiples experiències solidàries. Com ja va indicar l’Inspector Cap, per a poder disposar dels calendaris en el mes de desembre necessitem tindre com més prompte millor les vostres històries, havent-se fixat el 30 de setembre com a data límit. Comptem amb elles!

Aquells que tingueu interès a participar en aquest projecte posar-vos en contacte com més prompte millor amb el vostre Cap de Parc. Gràcies.