• va
  • es
///L’equip d’excarceració del Consorci, cinquè del món

L’equip d’excarceració del Consorci, cinquè del món

L’equip del Consorci Provincial de Bombers de València ha quedat cinquè en el Mundial d’Excarceració celebrat a Romania entre el 30 d’agost i el 3 de setembre i on ha resultat guanyador Sud de Gal·les.

La competició, celebrada en la ciutat romanesa de Targu Emmuralles, en Transilvania, ha reunit als 36 millors equips del món que han hagut de realitzar tres maniobres. Una ràpida, de 10 minuts i una víctima greu, l’estàndard de 20 minutos amb un únic atrapat, i la complexa, de 30 minuts de durada i dues víctimes, una d’elles atrapada.

El jurat ha valorat la seguretat, l’execució d’eines així com la manipulació durant els exercicis desenvolupats en els escenaris simulats.

L’equip del Consorci està format per Vicent Sala (comandament) Sergio Gascó, Óscar Enguix, Juan José Pastor, Miguel Granell i Pedro Barranco (sanitari), que ja van participar en el campionat mundial en 2014 i en 2015. Tots ells han entrenat des de desembre dues vegades per setmana per a millorar les actuacions.

El conjunt de Gandia va quedar segon en la XIII Trobada de Rescats en Accident de Trànsit (ENRAT) celebrada al maig a València pel que ha participat en aquest Mundial representant al Consorci Provincial de Bombers de València.

El president del Consorci, Josep Bort, ha volgut felicitar a l’equip “pel seu gran treball i la seua dedicació. Han demostrat que l’operatiu del CPBV està a la primera línia mundial”. “Esforç, capacitat i ganes de millora contínua han estat la clau de l’èxit aconseguit i és la mostra que el servei que des del Consorci oferim a la ciutadania és d’una elevadíssim qualitat i a l’altra dels millors serveis de bombers del món. Com a valencians no podem més que sentir-nos molt orgullosos”, ha afegit Bort, que ha estat en Romania recolzant a l’equip.

Cal destacar que enguany ha participat com a assessor Pepe Ortiz, bomber del parc de Torrent. “Ha sigut la meua primera participació en un Mundial com a assessor i per a mi ha sigut un orgull poder haver representat a l’Associació Professional de Rescat en Accidents de Trànsit (APRAT) a Romania. Independentment dels resultats, aquest tipus de formació és el millor aparador d’innovació de tècniques aplicades de rescat”, ha afirmat.

Finalment, l’equip de Trauma, format pel bomber del CPBV Marc Boix i l’infermera del SAMU Itziar Baztán, també ha queda 5è al Mundial de Romania en la categoria de Trauma.

 

2017-09-04T18:22:26+00:00 04/09/2017|