• va
///L’inspector cap del Consorci mitja perquè 30 bombers de la Comunitat Valenciana puguen participar en l’extinció dels incendis de Portugal

L’inspector cap del Consorci mitja perquè 30 bombers de la Comunitat Valenciana puguen participar en l’extinció dels incendis de Portugal

L’inspector cap del Consorci Provincial de Bombers de València, José Miguel Basset, ha aconseguit agilitzar els tràmits necessaris perquè la Comunitat Valenciana puga participar en els relleus de suport a les labors d’extinció dels incendis de Portugal a partir del divendres en cas de ser necessari.

La Generalitat Valenciana, a través del seu president, Ximo Puig, ja s’havia posat en contacte amb la Direcció General de Protecció Civil i Emergències per a oferir-li un operatiu de la Comunitat Valenciana que intervinga en els treballs per a extingir els incendis que assolen Portugal.

Gràcies a la seua dilatada experiència en grups de treball internacionals, Basset s’ha posat en contacte directe amb els responsables de l’operatiu que s’han desplaçat des de Madrid fins a Portugal, els que han avaluat la situació i han acceptat l’oferiment realitzat per la Comunitat Valenciana.

Així, les gestions realitzades han donat com resultat la inclusió d’un contingent de la Comunitat Valenciana en els relleus per a l’extinció. Per tant, als efectius desplaçats des de Madrid els rellevaran els d’Extremadura i els següents, en cas de ser necessari, seran els valencians.

L’operatiu estarà format per un contingent de 30 bombers del Servei de Prevenció i Extinció d’incendi i Salvament (SPEIS) i mitja dotzena d’autobombes, que, en cas d’activar-se demà, estaran disponibles a partir del divendres. L’estructura de comandament operatiu serà del Consorci Provincial de Bombers de València, sempre davall la coordinació de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències.

 

 

2017-06-21T21:02:25+00:00 21/06/2017|