Nou equips de bombers del Consorci Provincial de Bombers de València competeixen aquesta setmana en la Trobada Interna de Rescat en Accidents de trànsit, el guanyador dels quals representarà a la institució en la XIII Trobada Nacional de Rescats en Accidents de Trànsit (ENRAT).
La competició interna té lloc en el pàrquing de *Tarongers de la Universitat de València, on se celebrarà els pròxims dies 3 i 4 de maig la trobada nacional.
Les operacions van començar a les onze del matí i acabaran pràcticament a les huit de la vesprada. El lliurament de plaques commemoratives i trofeus tindrà lloc, demà, dia 27 d’abril a les 19:30 hores.
Al costat d’aquests equips, altres huit equips de bombers – incloent un de Bombers de l’Ajuntament de València – participen en la línia no classificatòria, que els permet practicar maniobres d’excarceració davant la mirada i l’anàlisi experta d’un jurat.
La maniobra que ha d’efectuar cadascun dels equips del Consorci Provincial és l’excarceració segura de dues persones que simularan estar atrapades en un accident greu. Per a açò, compten amb 20 minutos per a efectuar amb èxit la seua participació.
En les maniobres del campionat, una de les dues persones simula estar baix risc vital imminent. Cada equip està compost de sis efectius: un comandament, un sanitari i quatre bombers.
En relació a aquesta trobada interna, Josep Bort, president del Consorci Provincial de Bombers, va dir que: “per al Consorci, la preparació dels nostres efectius en accidents de trànsit és clau. Per açò, que els nostres equips competisquen entre ells i treballen junts per a traure el millor del seu treball, és motiu d’orgull per a tots”.TOT PREPARAT PER A ENRAT
ENRAT està organitzat, entre altres organismes, pel Consorci Provincial de València, la *Universtitat de València i l’Associació Professional de Rescat en Accidents de trànsit (*APRAT). Col·laboren igualment l’Ajuntament de València i els bombers de l’Ajuntament de València. En la trobada participaran entorn de 20 equips procedents de cossos de Bombers de tota Espanya.