• va
  • es
//Signat el Pla d’Actuació conjunta en accidents de trànsit entre el Consorci, Guàrdia Civil i el Servei d’Emergències Sanitàries.

Signat el Pla d’Actuació conjunta en accidents de trànsit entre el Consorci, Guàrdia Civil i el Servei d’Emergències Sanitàries.

Des de la Prefectura del Cos de Bombers, a través de la Secció de Formació, es faran les gestions oportunes perquè l’aplicació de l’acord signat es pose en marxa per a tot el personal operatiu del Consorci, igual que es farà per part de la resta d’agències involucrades.

Hui s’ha signat el “Pla d’Actuació Conjunt en Accidents de trànsit” entre l’Agrupació Provincial de la Guàrdia Civil de Trànsit de València, Consorci de Bombers de València i Servei d’Emergències Sanitàries. El document recull un procediment unificat, organitzat en tres fases d’intervenció per a proporcionar “una millor gestió dels temps i els recursos presents, durant les operacions de rescat, aproximació, assegurament de la zona a intervindre, rescat i atenció a les víctimes”, ha concretat el president del Consorci. El document és el resultat d’una laboriosa tasca desenvolupada pels tres organismes implicats.

La metodologia utilitzada persegueix la seguretat en la intervenció, la correcta immobilització de la víctima i la seua extracció de forma segura.

L’acord afecta només a les actuacions a la Província de València, encara que aquest pròxim divendres, coincidint amb la celebració de la XV Trobada Nacional de Rescat en Accidents de trànsit es presentarà un document, basat en en aquest Pla, on la Direcció General de Trànsit i APRAT proposen el manual bàsic de rescat en accidents de trànsit.

2019-05-06T14:29:15+00:0006/05/2019|