• va
  • es
/Consorci
Consorci 2018-06-15T13:09:24+00:00

Qué fan els Bombers de Diputació?

El Consorci Provincial de Bombers de València és un organisme públic la missió del qual és la prevenció i extinció d’incendis així com les tasques de salvament en la província de València, des de la seua constitució el 31 d’octubre de 1986.

En els seus vint-i-cinc anys de trajectòria, el Consorci s’ha consolidat com un dels serveis d’emergències més importants d’Espanya, amb una cobertura territorial de 10.671,48 quilòmetres quadrats, 5.819 quilòmetres quadrats de massa forestal, més de 3.000 quilòmetres de carreteres, 1.700.829 vehicles i prop de 184.483 empreses comptabilitzades en la província de València.

Llegir Més
Bombers Consorci Provincial de valencia

La nostra història

Els primers serveis d’emergències de la província de València, els Consorcis Comarcals de bombers, es van constituir en 1982. L’expansió econòmica dels anys 60 havia comportat en una transformació socioeconòmica i un creixement de la població i de la indústria. Açò va derivar en un notable augment dels riscos i, per tant, de la demanda de serveis d’emergències.

La idea de mancomunar diversos municipis per comarques amb l’objecte exclusiu de prestar un servei de bombers dóna origen a set Consorcis Comarcals en la província de València afavorits per la Diputació: Horta Nord, Horta Sud, Camp de Morvedre, Ribera Baixa, Ribera Alta-Valldigna, La Safor i La Costera.

Llegir Més