REGLAMENT DE CRITERIS OBJECTIUS PER A l’ASSIGNACIÓ DE COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT PER AL PERSONAL EMPLEAT PÚBLIC DEL CONSORCI PROVINCIAL DE BOMBERS DE VALÈNCIA

Pàgina informativa. Document oficial en el BOP de València 80, de 28/04/2022

Inclou la modificació del paràgraf quart de l’article 13 estimada en el tràmit d’al·legacions. (Acord Assemblea General de 8 d’abril de 2022)

  • Exposició de motius
    • EL MARC LEGAL ACTUAL DEL COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT
    • II. ABAST DELS CRITERIS.
  • Capítol I Acompliment de funcions de categoria superior, per delegació expressa.
    • Article 1.- Supòsits d’aplicació.
    • Article 2.- Requisits de la delegació.
    • Article 3.- Quanties.
  • Capítol II Pertinença a òrgans col·legiats
    • Article 4.- Comissions de valoració no incloses en les indemnitzacions establides en Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei.
    • Article 5.- Pertinença a l’equip de mediació de conflictes.
    • Article 6.- Pertinença a comitès creats per a dur a terme projectes transversals.
  • Capítol III Pertinença a grups especials
    • Article 7.- Grup especial de Rescat a Altura-GERA
    • Article 8. Grup especial Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes – UREC
  • Capítol III Acompliment de funcions de llocs singularitzats
    • Article 9. Acompliment de funcions del lloc d’Inspector Cap del Cos de Bombers
    • Article 10. Suport en tasques de gestió a Prefectures de Parc auxiliar vacants
    • Article 11.- Acompliment de funcions de tresoreria. Supòsits d’aplicació.
  • Capítol IV Tasques i funcions addicionals assumides per coordinador/a forestal
    • Article 12.- Supòsits d’aplicació.
  • Capítol V Variació en el nombre d’efectius assignats a cada àrea/secció
    • Article 13.- Supòsits d’aplicació i quantia.
  • Disposició addicional.- Actualització automàtica de quanties.

Exposició de motius

EL MARC LEGAL ACTUAL DEL COMPLEMENT DE PRODUCTIVITAT

Els drets retributius del personal empleat públic tenen la seua regulació en el Títol III, capítol III del Text Refós de l’Estatut Bàsic de l’Empleat públic (TREBEP), aprovat per Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d’octubre i en el capítol III del Títol VI de la Llei 4/2021, de 16 d’abril, de la Generalitat, de la Funció Pública Valenciana.

La Disposició final quarta del TREBEP estableix que l’entrada en vigor del nou sistema retributiu produirà efectes a partir de l’entrada en vigor de les lleis de Funció Pública que es dicten en desenvolupament d’aquest Estatut.

Al seu torn, la Disposició final quarta de la Llei 4/2021, estableix que els seus articles relatius al sistema retributiu entraran en vigor en el moment en què entren en vigor les disposicions reglamentàries que els desenvolupen, sent aplicables fins llavors les disposicions vigents que no s’oposen al que s’estableix en la resta de la llei i en el TREBEP.

Així les coses, la normativa aplicable en matèria de retribucions dels empleats públics continua sent la de la llei 30/1984, de mesures per a la reforma de la funció pública i el desenvolupament, per a funcionaris de l’Administració Local, en l’RD 861/1986 que, en el seu article 5, regula el complement de productivitat en els termes següents :

“1. El complement de productivitat està destinat a retribuir l’especial rendiment, l’activitat extraordinària i l’interès i iniciativa amb què el funcionari exerceix el seu treball.

2 L’apreciació de la productivitat haurà de realitzar-se en funció de circumstàncies objectives relacionades directament amb l’acompliment del lloc de treball i objectius assignats a aquest.

3 En cap cas les quanties assignades per complement de productivitat durant un període de temps originaran cap mena de dret individual respecte a les valoracions o apreciacions corresponents a períodes successius.

4 Les quantitats que perceba cada funcionari per aquest concepte seran de coneixement públic, tant dels altres funcionaris de la Corporació com dels representants sindicals.

5 Correspon al Ple de la Corporació determinar en el pressupost la quantitat global destinada a l’assignació de complement de productivitat als funcionaris dins dels límits màxims assenyalats en l’article 7.2b) d’aquesta norma.

6 Correspon a l’Alcalde o President de la Corporació la distribució d’aquesta quantia entre els diferents programes o àrees i l’assignació individual de complement de productivitat, amb subjecció als criteris que si escau haja establit el Ple, sense perjudici de les delegacions que puga conferir conforme al que s’estableix en la Llei 7/1985, de 2 d’abril”.

Es persegueix, per tant, que la productivitat s’atorgue mitjançant criteris i objectius coneguts per endavant pel personal empleat públic donant compliment a la normativa aplicable i garantint els principis d’igualtat i transparència en la gestió del complement.

II. ABAST DELS CRITERIS.

Tal com estableix el RD 861/1986, l’Assemblea establirà els criteris que permeten a la Presidència del Consorci la distribució de la quantia pressupostada entre els diferents programes o àrees i l’assignació individual del complement que, en tot cas, haurà de realitzar-se en funció de circumstàncies objectives relacionades directament amb l’acompliment del lloc de treball.

De totes les circumstàncies objectives possibles relacionades directament amb l’acompliment del lloc, hem de completar ací el supòsit concret de l’exercici de les funcions de categoria superior, per delegació de les prefectures de secció o servei, que impliquen i es materialitzen necessàriament en una delegació de signatura a fi d’evitar la paralització de procediments administratius i/o garantir el normal funcionament dels serveis operatius; per desenvolupar tasques en llocs singularitzats que no estiguen coberts per provisió definitiva.

D’igual forma és necessari establir la retribució mitjançant aquest complement a percebre per la pertinença a grups especials així com comissions de valoració i equips de mediació i la pertinença a altres òrgans col·legiats no relacionats exclusivament amb el seu lloc de treball ni amb la seua condició de delegat/a sindical.

Tot això sense perjudici d’ampliar la regulació en un moment posterior a qualsevol altra circumstància que es considere procedent.

Capítol I

Acompliment de funcions de categoria superior, per delegació expressa.

Article 1.- Supòsits d’aplicació.

1.1. De conformitat amb l’article 73.2 del TREBEP, les Administracions Públiques podran assignar a la seua personal funcions, tasques o responsabilitats diferents a les corresponents al lloc de treball que exercisquen sempre que resulten adequades a la seua classificació, grau o categoria, quan les necessitats del servei el justifiquen sense minvament en les retribucions.

Es per això què, amb motiu del gaudi de vacances o dies d’assumptes propis dels/les titulars dels llocs de prefectures responsables de secció, àrea o llocs de direcció, i amb la finalitat de no paralitzar expedients administratius la tramitació dels quals i signatura de documentació no puga demorar-se en el temps, es formalitzarà la delegació de les seues funcions, mitjançant proposta del de/la titular del lloc i resolució de la Presidència, sempre que la persona titular del lloc ho estime necessari i convenient, l’aprove la gerència i la seua absència siga per un període superior a cinc dies hàbils.

Només amb caràcter excepcional i deixant constància de l’especial circumstància, podrà realitzar-se una delegació per un període inferior.

1.2. S’inclou en aquest apartat el que es disposa en el Decret núm. 48 de la Presidència Delegada d’aquest Consorci, de data 5 de febrer de 2013, que regula l’atribució temporal de funcions al personal operatiu en parcs, quan es produïsca de manera puntual l’absència de personal funcionari de carrera pertanyent a la categoria de Caporal o Sergent de torn.

La formalització mentre es determinen les funcions de categoria superior s’anotaran en el IPSIGE per a ser abonades a mes vençut.

1.3. Les presents normes no seran d’aplicació automàtica en altres supòsits d’absència tals com llicències o baixes per malaltia; en tals casos es resoldrà per la Presidència la conveniència d’aplicar aquests criteris o de realitzar la cobertura del lloc mitjançant qualsevol dels procediments de provisió de llocs previstos en la normativa vigent.

Article 2.- Requisits de la delegació.

La delegació de funcions reflectides en l’article 1.1. es realitzarà en els llocs següents:

• Del lloc d’Inspector Cap del Cos de Bombers en el lloc de Sotscap del Cos de Bombers.

• Del lloc de Direcció de RH en personal empleat públic pertanyent al grup A.

• Del lloc de Responsable de l’assessoria jurídica en personal empleat públic pertanyent al grup A.

• Del lloc de Responsable de la Unitat Econòmica en personal empleat públic pertanyent al grup A.

• Del lloc de Prefectura de Formació en personal empleat públic pertanyent al grup A.

• Del lloc de Prefectura de Suport Logístic en personal empleat públic pertanyent al grup A.

• Del lloc de Prefectura de Prevenció Operativa en personal empleat públic pertanyent al grup A.

• Del lloc de Responsable de Sistemes i Innovació Tecnològica en personal empleat públic pertanyent al grup A.

• Del lloc de Responsable de la Unitat de Contractació en personal empleat públic pertanyent al grup A.

Article 3.- Quanties.

El personal empleat públic en els qui recaiga una de les delegacions expressades en l’apartat 1.1. percebran un complement de productivitat, durant el temps de duració d’aquesta, per l’import que resulte de multiplicar els dies hàbils efectius del seu exercici per la diferència de les retribucions complementàries de tots dos llocs (complement de destinació i complement específic).

Els imports expressats tenen el caràcter de màxims i no es veuran augmentats quan, excepcionalment, les delegacions recaiguen en empleats de diferent grup o subgrup.

El personal empleat públic en els qui recaiga una de les delegacions expressades en l’apartat 1.2. percebrà un complement de productivitat per l’atribució temporal de funcions, durant el temps de duració d’aquesta, per l’import que resulte de multiplicar les hores efectives del seu exercici per la diferència del preu/hora estructural de tots dos llocs.

Capítol II

Pertinença a òrgans col·legiats

Article 4.- Comissions de valoració no incloses en les indemnitzacions establides en Reial decret 462/2002, de 24 de maig, sobre indemnitzacions per raó del servei.

S’abonaran, com a complement de productivitat, les assistències dels membres dels tribunals d’oposicions i concursos (comissions de valoració) i els seus col·laboradors tècnics, encarregats de la selecció de personal, promoció, baremació o de proves la superació de les quals siga necessària per a l’exercici de professions o per a la realització d’activitats (proves físiques), sempre que aquests processos de selecció no estiguen inclosos en les indemnitzacions del RD 462/2002, per no comportar la realització d’exercicis escrits o orals.

Les quanties i categoria de la comissió, seran les corresponents al que s’estableix en art. 30 en relació a l’Annex IV del RD 462/2002.

En el cas que la valoració es referisca a aspirants heterogenis, quant al grup de titulació de pertinença, es tindrà en compte per a establir la categoria de la comissió a l’aspirant amb major subgrup.

Les reunions de la comissió que es realitzen fóra de la jornada laboral dels seus membres, es compensaran amb hora*hora en concepte de PHE. Les hores de les reunions hauran d’estar correctament certificades per la secretaria de la comissió. En cas del personal no subjecte a quadrant, s’entén que la jornada laboral és de 8.00 a 15.30 hores.

Article 5.- Pertinença a l’equip de mediació de conflictes.

La pertinença a l’equip de mediació del protocol de prevenció i actuació autònoma davant la violència laboral en el CPBV, implica per al personal empleat públic una activitat extraordinària a les funcions assignades al seu lloc de treball, que durà a terme de forma voluntària el tractament i resolució de situacions d’assetjament laboral de qualsevol naturalesa.

Per la pertinença a l’equip de mediació, es retribuirà en concepte de productivitat la quantitat de 50€ mensuals.

Per cada sessió en la qual el membre de l’equip participe activament, es retribuirà en concepte de productivitat una quantia de 42,83€/sessió.

Les reunions de la comissió que es realitzen fóra de la jornada laboral dels seus membres, es compensaran amb hora*hora en concepte de PHE. Les hores de les reunions hauran d’estar correctament informades pels membres de l’equip. En cas del personal no subjecte a quadrant, s’entén que la jornada laboral és de 8.00 a 15.30 hores.

Article 6.- Pertinença a comitès creats per a dur a terme projectes transversals.

La necessitat de treballar transversalment i en equip, d’una manera interdisciplinària, apareix de manera reiterada quan ens plantegem millores en el funcionament de la nostra organització municipal.

La transversalitat és un concepte que assegura el compromís efectiu de tota l’organització per a treballar, des de qualsevol especialització sectorial, en un àmbit, visió, enfocament, problema públic… i per uns objectius que no es poden assumir per una sola de les estructures organitzatives sectorials. I la transversalitat és també un instrument organitzatiu que pretén desenvolupar estratègies, eines i instruments que, dins de l’estructura organitzativa sectorial, permeten adaptar-se millor a les exigències d’una realitat molt complexa.

La pertinença a comitès creats a aquest efecte, mitjançant Resolució de la Presidència del Consorci, impliquen per al personal empleat públic que forme part dels mateixos una activitat extraordinària a les funcions assignades al seu lloc de treball.

Per cada sessió en la qual el membre de l’equip participe activament, es retribuirà en concepte de productivitat una quantia de 42,83€/sessió.

Les reunions de la comissió que es realitzen fóra de la jornada laboral dels seus membres, es compensaran amb hora*hora en concepte de PHE. Les hores de les reunions hauran d’estar correctament informades per la secretaria del Comitè. En cas del personal no subjecte a quadrant, s’entén que la jornada laboral és de 8.00 a 15.30 hores.

Capítol III

Pertinença a grups especials

Article 7.- Grup especial de Rescat a Altura-GERA

7.1. Mitjançant Decret 742 de 7 de juliol de 2017, s’aprova la Instrucció sobre el funcionament intern del Grup Especial de Rescat a Altura (GERA).

En aquesta Instrucció, article 8, queda establit que la incorporació voluntària ho serà per un període mínim de dos anys, sent l’edat màxima de permanència la de la passada a segona activitat per edat, formulant-se en l’article 9 els requisits per a incorporar-se al grup (condicions,ordre d’incorporació i número màxim per a la categoria de caporal).

En tal suposat de designació, el/la empleat/a percebrà un complement de productivitat a més de les retribucions del lloc d’origen.

7.2. Resulten d’aplicació els imports arreplegats en l’art.21 de la Instrucció de Funcionament Intern del Grup Especial de Rescat a Altura, en concepte de productivitat, i en una quantia global de 4.200€/anuals (350 euros/mensuals) en el cas que s’exercisquen funcions d’especialista rescatador i la quantitat de 5.600 € anuals (466,67 euros/mensuals) en el cas de Coordinador. (DC 871 de 12/12/2019).

Aquestes quanties estaran subjectes a un informe mensual de la Prefectura de la zona en el qual es detallen les persones integrants del grup que hagen realitzat les funcions pròpies del GERA tant a nivell operatiu com formatiu, així com de les incidències mensuals que puguen donar-se.

Formaran part del llistat mensual aquells/as integrants del grup que no hagen pogut realitzar funcions del GERA a nivell operatiu, per estar incapacitats temporalment per accident laboral, així com els que es troben gaudint del període vacacional.

El personal que es trobe incapacitat temporalment per malaltia comuna o gaudint d’un permís o llicència que li absente del seu lloc de treball més d’un mes, i haja de ser nomenat un integrant de la borsa per a la substitució d’aquest en el GERA, percebrà la productivitat proporcionalment al temps de treball efectiu.

Article 8. Grup especial Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes – UREC

8.1. De conformitat amb el Decret 15 d’11 de gener de 2018, modificat per Decret 50 de 24 de gener de 2018, s’aproven les Instruccions de Funcionament de la Unitat de Rescat en Emergències i Catàstrofes del Consorci Provincial de Bombers de València.

Aquest Grup garanteix una resposta adequada, eficaç i organitzada en totes les emergències que, per les seues característiques, siga necessària la intervenció de personal especialista en actuacions davant esfondraments d’edificis, moviments de terra o uns altres similars, amb rescat o sense rescat de persones, amb la finalitat que aquestes intervencions es produïsquen en condicions de seguretat i eficàcia.

8.2. Al personal inclòs en la UREC se li retribuirà, en concepte productivitat, per l’especial rendiment i l’activitat extraordinària que suposa la pertinença voluntària al grup i la realització de pràctiques de formació per a pertànyer a aquest, un concepte anual equivalent a la multiplicació de 85 hores per un índex estipulat en 27€/hores: 2.295€ anuals, que es distribuiran en 12 mensualitats de 191,25€.

La resta d’hores fins a arribar a les 119 de pràctiques anuals que han de realitzar, jornades d’entrenament i jornades d’entrenament conjunt, seran compensades a lliurar a factor 1×1.

Aquesta quantia mensual serà abonada previ informe de la Prefectura de la UREC en el qual
es corrobore els components de la UREC que han complit amb la totalitat dels objectius marcats per les instruccions de funcionament intern d’aquesta unitat.

Els 2 sotscaps de la UREC percebran, a més de la productivitat dels rescatadors, una compensació del 25% sobre el valor de la quantitat a percebre pel rescatador, per les funcions superiors que s’estableixen en aquestes Instruccions, que correspon a 2868,75€ anuals, que es distribuiran en 12 mensualitats de 239,06€.

El Cap de la UREC percebrà, a més de la productivitat dels rescatadors, una compensació del 20% sobre el valor de la quantitat a percebre pels sotscaps, per les funcions superiors que s’estableixen en les Instruccions de la Unitat, que correspon a 3.442,50€ anuals, que es distribuiran en 12 mensualitats de 286,88€.

Capítol III

Acompliment de funcions de llocs singularitzats

Article 9. Acompliment de funcions del lloc d’Inspector Cap del Cos de Bombers

9.1. Correspon al lloc d’Inspector Cap del CPBV la planificació, organització, direcció i coordinació de tots els recursos humans i materials del Cos de Bombers en matèria de prevenció i extinció d’incendis, salvament de vides i béns en situacions d’emergència amb la finalitat de garantir les millors condicions de seguretat d’acord amb les funcions atribuïdes en la legislació vigent.

La provisió del lloc de treball de l’inspector que ostente la prefectura del servei es farà mitjançant el sistema de lliure designació, de conformitat amb l’article 27.4 de la Llei de SPEIS.

9.2. Mentre, la provisió d’aquest lloc no siga definitiva, l’atribució temporal de les funcions del mateix al personal que ocupe un altre lloc de treball, donarà lloc a la percepció d’un complement de productivitat mensual, per la diferència de les retribucions complementàries de tots dos llocs (complement de destinació i complement específic), quan dites atribucions vengen recollides en una resolució de la Presidència del Consorci.

Article 10. Suport en tasques de gestió a Prefectures de Parc auxiliar vacants

10.1. El personal que ostentant un lloc de Prefectura de parc, assumisca la gestió i control de Prefectura d’un altre Parc Auxiliar, mentre, la provisió d’aquest lloc no estiga coberta, donarà lloc a la percepció d’un complement de productivitat mensual, mentre assumisquen aquest excés de tasques, quan dites atribucions vengen recollides en una resolució de la Presidència del Consorci.

10.2. La quantitat a compensar a aquest personal per l’especial rendiment en el seu lloc de treball que suposa aquesta atribució temporal de funcions, es durà a terme per l’equivalent a la multiplicació de 24 hores per un índex estipulat de 33,26€/hora, ascendint a 798,24€ mensuals (o la part proporcional).

10.3. Aquestes quanties estaran subjectes a un informe mensual signat por el propi empleat amb la conformitat por partet de l’Inspector en Cap del CPBV, en el qual s’indiquen les tasques realitzades al parc/s vacant/s, els desplaçaments realitzats a aquest, en el seu cas, i les incidències mensuals que hagen pogut donar-se.

Article 11.- Acompliment de funcions de tresoreria. Supòsits d’aplicació.

11.1 La figura i funcions de tresoreria s’estableixen l’art. 5 del Reial decret 128/2018, de 16 de març, pel qual es regula el règim jurídic dels funcionaris d’Administració Local amb habilitació de caràcter nacional i en l’article 36 dels Estatuts del CPBV.

Sent les funcions de tresoreria el maneig i custodi dels fons, valors i efectes de l’entitat, així com la responsabilitat sobre els serveis de recaptació, és necessari i imprescindible que siguen assumides per funcionari/a de carrera per a atendre els pagaments als quals l’Administració està compromesa.

La designació d’una persona de la plantilla per a la realització de tals funcions implica, en tot cas, una activitat extraordinària que ha de ser retribuïda mitjançant un complement de productivitat, quan dites atribucions vengen recollides en una resolució de la Presidència del Consorci.

11.2. Els qui realitzen les funcions de tresoreria, percebran un complement de productivitat de 500€ mensuals.

Capítol IV

Tasques i funcions addicionals assumides per coordinador/a forestal

Article 12.- Supòsits d’aplicació.

12.1 Els coordinadors forestals del Consorci, d’acord amb el que estableix el Pla Especial d’Incendis Forestals de la Comunitat Valenciana (PEIF), duen a terme una responsabilitat assignada al seu lloc de treball més concorde a les tasques que la RLT del Consorci assigna al lloc de Sergent que no al de Caporal (lloc assimilable segons la DA3ª de la Llei SPEIS). Així, aquests Coordinadors desenvolupen tasques en dos àmbits d’actuació:

• El seguiment i execució de les tasques que, a nivell preventiu desenvolupen les brigades de bombers forestals de la Generalitat Valenciana sobre la base de l’encàrrec de comanda de gestió al Consorci.

• La direcció en serveis d’emergència de les esmentades brigades i de l’operatiu de bombers i caporals desplaçats a les emergències relacionades amb l’àmbit rural/forestal.

12.2. És per això que, tal com s’ha advertit, pel fet que realitzen funcions més concordes a la responsabilitat del lloc de treball de Sergent, s’assigna al personal que ocupa un lloc de coordinador forestal un complement de productivitat corresponent a la diferència de les retribucions complementàries de tots dos llocs (complement de destinació i complement específic) de 235,47€ mentre realitzen les funcions assignades en el PEIF, i fins a la corresponent modificació del Lloc de treball CB-20 Coordinador Forestal, on es repleguen, si escau, les referides funcions.

Aquestes quanties estaran subjectes a un informe mensual signat per un Tècnic Forestal, en el qual s’indique l’acompliment per part del personal Coordinador Forestal de les funcions assignades en el PEIF i encàrrec forestal, així com de les incidències mensuals que puguen donar-se.

Formaran part del llistat mensual aquells/as coordinadors forestals que hagen estat incapacitats temporalment per accident laboral, així com els que es troben gaudint del període vacacional.

El personal que es trobe incapacitat temporalment per malaltia comuna o gaudint d’un permís o llicència que li absente del seu lloc de treball més d’un mes, percebrà la productivitat proporcionalment al temps de treball efectiu.

Capítol V

Variació en el nombre d’efectius assignats a cada àrea/secció

Article 13.- Supòsits d’aplicació i quantia.

El complement específic està destinat a retribuir les condicions particulars d’alguns llocs de treball en atenció, entre altres ítems, a la responsabilitat d’aquests.

Aquesta responsabilitat pot ser mesurada, entre altres factors, pel càrrec que s’ocupa en l’organització, i la resposta necessària davant alguna cosa o per algú. Com més personal estiga al càrrec d’un lloc de treball, major responsabilitat comporta.

Per això, en les diferents Lleis de Pressupostos Generals de l’Estat s’estableix com una de les excepcions a l’increment limitat del complement específic dels llocs de treball, les adequacions retributives que, amb caràcter singular i excepcional, resulten imprescindibles per la variació del nombre d’efectius assignats a cada programa.

És per això que, sempre que no haja sigut objecte de modificació en la RPT aquesta circumstància, els llocs de treball que vegen incrementada la seua responsabilitat per increment del número de personal al seu càrrec en més d’un 40% derivat del procés de subrogació del personal de l’empresa Divalterra SA en liquidació, percebran un complement mensual de productivitat equivalent a l’increment del complement específic mensual en un 8%.

El complement específic es compon de 5 variables -dificultat tècnica, dedicació, incompatibilitat, responsabilitat, perillositat o penúria-. Si a cada variable li atorguem un 20% de valor, el 8% equivaldria al 40% d’increment del personal al seu càrrec.

El 8% d’increment del complement específic es basa en el següent:

El complement específic es compon de 5 variables:

-dificultat tècnica
-dedicació
– incompatibilitat
-responsabilitat
-perillositat o penúria.

A cada variable li atorguem un 20% del valor total del complement específic.

Un increment del 40% del personal al càrrec d’un empleat públic, pot suposar un increment del 40% de responsabilitat d’aqueix empleat públic. Pel que, un increment retributiu del 40% de l’ítem de responsabilitat, suposa un increment del 8% del total del complement específic.

Disposició addicional.- Actualització automàtica de quanties.

Les quantitats a percebre en concepte de complement de productivitat per aplicació dels criteris objectius fixats per l’Assemblea, s’actualitzaran anualment en el mateix percentatge que s’establisca per a la resta de les retribucions del personal empleat públic.