El Consorci de Bombers de València ha inspeccionat vora 600 falles d’uns 85 municipis de la província de València, dins els preparatius per al dispositiu especial de Falles que es viurà la nit de la Cremà. L’objectiu d’estes revisions és determinar el nivell de risc de cada falla atenent aspectes com l’entorn (arbrat, cablejat, etc.) i les característiques del monument (altura, ràdio etc.). Totes les dades s’inclouen en un sistema informatitzat que permet tindre classificats a tots els monuments i establir quants d’ells requeriran dispositiu preventiu del Consorci . Per a este objectiu, efectius del Consorci en coordinació amb el departament de Prevenció Operativa, han inspeccionat un a un els monuments. Cal recordar que l’avaluació final estableix el nivell de risc dins un rang de molt baix a molt alt, i que en funció d’això s’hi assignen els recursos corresponents a les que presenten un nivell significatiu de risc.
A més, des del Consorci s’hi ha recordat als responsables de les falles les principals recomanacions en matèria d’addició de líquids inflamables, una pràctica habitual que enguany encara s’ha de tenir més en compte ja que la situació de pluges d’esta setmana fallera ha fet que els monuments fallers estiguen molt xopats, per la qual cosa s’espera un ús significatiu d’estos additius. Cal evitar situacions de risc que podrien conduir a explosió de vapors inflamables concentrats a l’interior de la falla.
Així, la mescla de gasoil i gasolina ha de dur un màxim de 25% de gasolina, i s’hi ha d’emmagatzemar en recipients homologats. S’hi han de realitzar perforacions i obertures a les parts baixes de les falles per disminuir la concentració dels gasos inflamables a l’interior, que podrien provocar explosions de vapors. Des que s’hi afegeix l’accelerant fins que s’inicie la cremà és recomanable que no transcórreguen més de 30 segons, per evitar una major vaporització i concentració d’estos gasos. Finalment, a les falles infantils no és convenient introduir accelerant a l’interior.