• va
  • es
///El Consorci arriba a més de 2.200 alumnes de 49 municipis en només 6 mesos en el programa de prevenció ‘Bombers a l’Escola’

El Consorci arriba a més de 2.200 alumnes de 49 municipis en només 6 mesos en el programa de prevenció ‘Bombers a l’Escola’

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha arribat a més de 2.200 alumnes desde gener dins del programa ‘Bombers a l’Escola’. Es tracta d’un projecte pilot de prevenció que s’ha posat en marxa en 54 col·legis per a sensibilitzar als xiquets dels perills de foc i què fer en cas d’emergència.

‘Bombers a l’Escola’ compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i va arrancar el passat mes de gener. “Sense dubte ha superat totes les nostres expectatives. La previsió era arribar a 1.000 alumnes i 40 col·legis en un any i hem doblat eixa xifra en sols sis mesos”, ha afirmat el president del Consorci, Josep Bort.

El projecte s’ha desenvolupat en centres educatius de la zona V, principalment, que comprèn les comarques de la Ribera Alta, La Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida.

Tant és així que la previsió per al proper curs 2018/2019 és estendre el projecte a la resta de zones i cobrir la totalitat de la provincia de València. “Ja que enguany hem arribat a 2.200 alumnes, esperem arribar amb aquesta acció didáctica a 6.000 alumnes”, ha estimat Bort.

Amb ‘Bombers a l’Escola’, el Consorci vol potenciar la prevenció entre els més menuts. “Els xiquets i  xiquetes són clau en la prevenció i en l’actuació front a les emergències. A més ells poden traslladar als seus llars tots el comportaments preventius que han après durant la nostra visita”, afirma el president del Consorci.

Aquestes xarrades estan dirigides a escolars d’entre 8 i 12 anys, de 3º, 4º, 5º i 6º de Primària.

Cada visita té una durada d’una hora i mitja i en ella s’imparteix una Unitat Didàctica. El projecte es recolza en material visual i un Decàleg Preveincendis. Una vegada realitzada la visita a l’aula i a criteri del docent, pot dur-se a terme un control per a assegurar-nos que s’han aconseguit els objectius.

“Pretenem fomentar la prevenció escolar i domèstica transmetent unes idees senzilles per a evitar accidents. També desmentir conceptes erronis, conèixer el comportament de les flames i el fum i com protegir-se així com evitar accidents amb el gas, la cuina i els aparells elèctrics”, ha detallat Bort, qui ha recordat la importància de saber utilitzar els telèfons a l’abast per a fer una cridada d’emergència.

Aquest projecte pilot s’emmarca dins de la campanya global ‘Cap, Cor i Coratge’, que impulsa el Consorci. Entre els consells a tindre en compte, els bombers transmeten als xiquets recomanacions com que no tiren aigua en cas que es creme el menjar al foc, o que si fan olor de gas, òbriguen les finestres.

 

 

2018-06-25T13:38:32+00:0025/06/2018|