• va
  • es
/, Notícies recents/El Consorci arriba a més de 9.000 alumnes de 74 municipis en el programa de prevenció ‘Bombers a l’Escola’ durant el curs escolar 2018/2019

El Consorci arriba a més de 9.000 alumnes de 74 municipis en el programa de prevenció ‘Bombers a l’Escola’ durant el curs escolar 2018/2019

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha arribat a més de 9.000 alumnes en 137 col·legis de 74 municipis en la segona edició del programa educatiu ‘Bombers a l’Escola’. Es tracta d’un projecte pilot de prevenció que es va posar en marxa el passat curs escolar 2017/2018 per sensibilitzar als xiquets dels perills de foc i què fer en cas d’emergència.

‘Bombers a l’Escola’ compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i ha superat totes les previsions. “El primer curs vam arribar a més de 2.200 alumnes i enguany l’expectativa era aconseguir formar en prevenció a 6.000 alumnes. Finalment, la xifra ha superat els 9.000. Estem molt satisfets amb l’esforç realitzat i amb l’acollida que hem tingut”, ha apuntat el president del Consorci, Josep Bort.

El primer any el projecte es va desenvolupar sols en col·legis de la zona V (el Consorci està organitzat en 6 zones operatives). Enguany ‘Bombers a l’Escola’ ha cobert totes les àrees, és a dir, tota la província de València. “Aquesta acció didáctica és clau perquè pretén potenciar la prevenció entre els més menuts. Ells són clau front a les emergències”, ha explicat Bort.

Aquestes xarrades estan dirigides a escolars d’entre 8 i 12 anys, de 3º, 4º, 5º i 6è de Primària. Cada visita té una durada d’una hora i mitja i en ella s’imparteix una Unitat Didàctica. El projecte es recolza en material visual i com  a novetat, enguany, s’ha repartit un còmic que pretén arribar al cor dels escolars unint emoció i coneixement, base de qualsevol aprenentatge significatiu. 

“Pretenem fomentar la prevenció escolar i domèstica transmetent unes idees senzilles per a evitar accidents. També desmentir conceptes erronis, conèixer el comportament de les flames i el fum i com protegir-se així com evitar accidents amb el gas, la cuina i els aparells elèctrics”, ha detallat Bort, qui ha recordat la importància de saber utilitzar els telèfons a l’abast per a fer una cridada d’emergència.

Aquest projecte pilot s’emmarca dins de la campanya global ‘Cap, Cor i Coratge’, que impulsa el Consorci. Entre els consells a tindre en compte, els bombers transmeten als xiquets recomanacions com que no tiren aigua en cas que es creme el menjar al foc, o que si fan olor de gas, òbriguen les finestres.

2019-07-24T12:01:11+00:0003/07/2019|