• va
  • es
///El Consorci i la Universitat de València presenten la Setmana Del Rescat, amb les Trobades Interna i Nacional d’Excarceració i la Nacional de Trauma

El Consorci i la Universitat de València presenten la Setmana Del Rescat, amb les Trobades Interna i Nacional d’Excarceració i la Nacional de Trauma

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) i la Universitat de València (UV) han signat aquest matí el projecte per a celebrar la Setmana del Rescat, que inclou la Trobada Interna d’Excarceración, la competició Nacional d’Excarceració i la III Trobada Nacional de Trauma.

“Es tracta d’un esdeveniment molt important que reuneix en València, en diferents Trobades en tan sols uns dies, coneixements i experiència en un servei tan important com els accidents de trànsit”, ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.

Els accidents de trànsit son un dels principals serveis del Consorci. Durant l’any passat els efectius van intervindre en 898 accidents de trànsit i van excarcerar a més de 270 persones atrapades.

La signatura, que s’enmarca dins del conveni en vigor entre el CPBV i la UV, ha reunit aquest matí a la Facultat de Medicina de la UV al president del Consorci, Josep Bort, als degans de Medicina i Infermeria, Javier Chorro Gascó i Antoni Merelles, a la degana de Psicologia, Mª. Dolores Sancerni, a la vicerectora d’Igualtat, Diversitat i Sostenibilitat, Elena Martínez, al director del Servei d’Emergències Sanitàries, Pere Herrera i al president de l’Associació Professional de Rescat en Accidents de trànsit (Aprat), Pedro Ruiz.

El 6 i 7 de maig es celebrarà a la UV la Trobada Interna d’Excarceració, que enguany compta amb 30 equips participants del Consorci, el major nombre de conjunts de rescats participants de la història. A més comptarà amb 2 equips convidats (Consorcio de Murcia i Comunidad de Madrid). Els tres primers clasificats aniran a la XV Trobada Nacional d’Excarceració.

La XV Trobada Nacional d’Excarceració tindrà lloc a la UV del 8 al 10 de maig. En aquest campionat participen 22 equips de rescats. Els tres primers clasificats aniran a la XX Trobada Mundial d’Excarceració que enguany es celebra en setembre a França.

La Setmana del Rescat es completa amb la III Trobada Nacional de Trauma, amb equips de bombers, sanitaris, estudiants de Ciències de la Salut i Mixtos i amb ponències tècniques sobre el paper de la dona als Serveis d’Emergències i la Presentació del Pla d’Actuació Conjunta en Accidents de Trànsit en la provincia de València.

 

 

2019-03-28T11:55:13+00:0028/03/2019|