• va
  • es
///El Consorci i la Conselleria d’Educació presenten la signatura d’un conveni de col·laboració per a cedir espais i mitjans als cicles formatius d’Emergències

El Consorci i la Conselleria d’Educació presenten la signatura d’un conveni de col·laboració per a cedir espais i mitjans als cicles formatius d’Emergències

El Consorci Provincial de Bombers de València i la Conselleria d’Educació han presentat hui la signatura d’un conveni de col·laboració pel que el Consorci cedeix espais i mitjans per als Cicles Formatius d’Emergències i Protecció Civil.

El conveni entre les dues institucions té com a objectiu la cessió, per part del Consorci, d’espais, instal·lacions i mitjans per a realitzar activitats formatives dins d’aquestos cicles formatius. A més, el Consorci col·laborará amb l’alumnat en la recerca de llocs formatius per a cursar el mòdul de formació en centres de treball. La Conselleria supervisarà i coordinarà totes les accions.

“Aquest conveni evidència l’aposta i la implicació per la formació i preparació dels futurs efectius d’emergències”, ha apuntat el president del Consorci, Josep Bort.

“Aquests cicles formatius són de vital importància per tindre gent preparada i garantir un futur amb els millors professionals al cos. Tots els anys es jubilen bombers i hem de ser capaços de tindre una oferta pública d’ocupació que done resposta a aquestes places. La nostra responsabilitat és garantir la pública concurrència per a que puguen entrar els millors en cada moment i no fer que els opositors hagen d’estar cinc anys esperant una nova convocatòria. Volem que entren els millors amb igualtat de condicions i que ho facen per capacitat i mèrit”, ha afirmat Bort.

Amb motiu d’aquest conveni, s’han dut a terme diverses exhibicions realitzades per efectius del Consorci i els alumnes dels alumnes del CEIP Cheste i del IES Bétera. Així, s’ha fet un rescat aquàtic, s’ha realitzat una exhibició de la unitat de Risc Tecnològic (URT) del Consorci i a continuación una simulació d’incendi en un habitatge.

Per últim, el Grup Especial de Rescat en Altura (GERA) del Consorci ha simuat un rescat amb helicòpter d’una persona ferida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-12-10T11:45:42+00:0020/11/2018|