• va
  • es
///El Consorci prepara un dispositiu especial per a Falles que comptarà amb 350 bombers i 135 vehicles

El Consorci prepara un dispositiu especial per a Falles que comptarà amb 350 bombers i 135 vehicles

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) comptarà amb un dispositiu especial per a Falles que comptarà amb 350 bombers i 135 vehicles per a cobrir els 85 municipis que planten els seus monuments a la província de València.

A partir del divendres, amb la Plantà, els bombers procediran a inspeccionar els més de 500 monuments fallers de tota la província. D’ells, es farà la prevenció d’unes 250 falles, les que presenten risc mitjà, alt o molt alt. La resta, no requereixen assistència i les comissions ja han sigut formades amb jornades d’autoprotecció.

“Des de fa dos anys el Departament de Prevenció Operativa compta amb una innovadora eina cartogràfica que facilita la localització dels monuments i els seus recursos més pròxims. Amb una fórmula matemàtica mesura si el risc és molt alt, alt, mitjà, baix o molt baix segons les condicions de l’entorn, materials, grandària i proximitat a les façanes”, detalla el president del Consorci, Josep Bort.

La nit de la Cremà, els bombers duen a terme una minuciosa labor de preparació de les dotacions amb la ubicació del públic assistent, distància de seguretat, material per a utilitzar en l’extinció, punts d’atac al foc i crema controlada de la falla per a minimitzar riscos.

A més de l’assistència per a la Cremà, el Consorci reforça al llarg de tot el mes de març les seues intervencions en actes pirotècnics que comporten algun risc. En total, estarà present en més de 30 prevencions per mascletaes i durant la setmana fallera.

CONSELLS
El Consorci recorda que la manipulació de petards pot resultar molt perillosa pel que recomana que no es guarde cap article pirotècnic en la butxaca, que no es tire cap petard contra persones ni animals ni es pose la cara davant cap article pirotècnic encés lloc que podrien produir cremades o lesions oculars.

Aconsella també vigilar que no hi haja líquids inflamables al voltant i alerta que mai s’han d’encendre petards dins de botelles, etc. posat que en explotar produirien metralla.

 

2019-03-13T11:48:24+00:0013/03/2019|