• va
  • es
/, Sin categorizar/El Consorci Provincial de Bombers de València ha intervingut enguany en més de 100 emergències per pluges

El Consorci Provincial de Bombers de València ha intervingut enguany en més de 100 emergències per pluges

El Consorci Provincial de Bombers de València ha rebut durant en el primer semestre de l’any un total de 104 avisos per emergències a causa de les pluges. Durant el 2017 la xifra va ascendir a 106 avisos.

Els principals serveis en els quals actuen els bombers en cas de fortes precipitacions són rescats de persones i vehicles, buidatges d’aigua, sanejaments de façanes i retirades d’arbres. “En cas de fortes pluges fins a l’acció més quotidiana pot convertir-se en un perill. Per aixó, davant episodis de fortes tempestes com les que s’esperen recomanem molta prudència”, ha afirmat el president del Consorci, Josep Bort.

En el primer semestre del 2018, els serveis en els que han hagut d’actuar els bombers del Consorci s’han concentrat al mes de juny, quan les precipitacions van deixar acumulats 142 litres en 24 hores a Guadassuar i 116 en Real, entre altres. Durant aquests episodis, es van inundar carreteres i passos inferiors i va haver-hi arrossegament de terres en calçades. En aquest context, es va produir el rescat de tres persones majors a Alginet que van quedar atrapats en un cotxe.

Al llarg del 2017, el major bec es va donar en el mes de gener, entre els dies 17 i 23, quan la Comunitat Valenciana es va veure afectada per un fort temporal, amb fortes tempestes i calamarsa. També va haver-hi forts nevades, incidència per la qual vam rebre, a més dels 106 avisos per pluges, altres 174 avisos addicionals, fonamentalment per bloqueig de vehicles en carreteres i camins i altres situacions d’incomunicació.

Vent, arbres caiguts, sanejaments de façana, rescats i buidatges d’aigua van ser els principals serveis en els quals van intervenir els efectius.

El Consorci compta, a més, amb el Grup Especial de Rescat a Altura (GERA), una unitat especialitzada en rescats en muntanya així com en intervencions en emergències que requerisquen la intervenció de bombers en col·laboració amb l’helicòpter de rescat de la AVSRE. Els seus membres es preparen tot l’any en diferents pràctiques. Enguany ja han realitzat 18 pràctiques relacionades amb inundacions i rescats en aigua.

 

2018-12-05T12:42:56+00:0007/09/2018|