• va
  • es
///La presidenta del Consorci visita el parc de bombers d’Alzira i el solar on es construiran les noves instal·lacions

La presidenta del Consorci visita el parc de bombers d’Alzira i el solar on es construiran les noves instal·lacions

La presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, acompanyada de l’alcalde de la ciutat, Diego Gómez i la diputada d’Informàtica, Mentxu Balaguer, han visitat hui el parc de bombers d’Alzira per a conèixer de primera ma les tasques dels bombers i les seues inquietuds.

Posteriorment, han acudit al solar on es construirà el nou parc de bombers d’Alzira. L’Ajuntament d’Alzira ha cedit una parcel·la ubicada al Torretxó baix, a prop de la ‘Muntanyeta del Salvador’ i el barri de l’Alquerieta, junt a la futura nova comissaria de la Policía Local de la ciutat. Es tracta d’una zona elevada que resoldrà el problema actual d’estar situat en una zona inundable.

“El pressupost per al nou parc de bombers d’Alzira és de 4 milions d’euros per a aquesta legislatura. Es tracta d’una necessitat que hem detectat des del Consorci. Si la passada legislatura va ser la de la renovació del parc mòbil, aquesta és la legislatura de les infraestructures. Ja treballem en el projecte, i en breu el licitarem”, ha explicat la presidenta, Maria Josep Amigó, que ha estat acompanyada també de l’inspector en cap, José Miguel Basset, y del gerent, José Manuel Ballester.

Per la seua part, l’alcalde d’Alzira ha apuntat que “volem que es dissenye com un àrea d’emergències i aquesta zona es tenia que dignificar. Serà una obra que s’allargarà tota la legislatura. Hui és un dia important i serà un referent dintre de la planificació d’emergències”.

A més, estarà situat junt a una via principal d’Alzira, com es l’avinguda Pare Pompili Tortajada, que uneix el Nord amb el Sud de la població a més de  portar fins a les vies de circumval·lació, amb la conseqüent facilitat d’accés a Alzira i a altres localitats como Carcaixent i Algemesí.

El d’Alzira és el parc principal de la zona operativa V, que es completa amb els parcs de Xàtiva i Ontinyent i els de bombers voluntaris de Navarrés i Vallada. 

Els 47 municipis de la Ribera Alta i Baixa són atesos, fundamentalment, pels parcs d’Alzira, Xàtiva, Cullera i Silla.

En quant al temps de resposta dels serveis estimat per al 70% de la población és inferior a 10 minuts.

Al llarg del 2018, el Consorci va intervindre en 1.911 serveis en La Ribera, el que suposa el 17,7% del total dels prestats a tota la província de València.

En concret, a La Ribera es van registrar 638 incendis rurals i forestals (el 23% del total del Consorci), 369 incendis urbans, 164 accidents de trànsit (el 18% del total), 24 incendis industrials, 254 sanejaments i serveis auxiliars, 232 rescats urbans i 8 simulacres, entre altres actuacions.

2019-10-24T19:02:15+00:0024/10/2019|