El president de la Diputació de València, Vicent Mompó, s’ha desplaçat este matí a la planta de reciclatge de Sant Antoni de Requena en la qual el Consorci Provincial de Bombers coordina les labors d’extinció d’un incendi que es va iniciar el passat dia 15 d’abril.

“Venim a mostrar el suport institucional i personal tant als tècnics que participen en els treballs, com a l’alcaldessa de Requena, Rocío Cortés, qui ha estat des del minut 1 pendent de l’evolució de l’incendi”, ha declarat Mompó, qui ha estat acompanyat per l’inspector cap del Consorci Provincial de Bombers, José Miguel Basset, i el diputat de Medi Ambient i president del Consorci, Avelino Mascarell.

Després de comprovar in situ les labors que s’estan duent a terme, el president de la Diputació ha explicat que “esta fase del procés d’extinció s’està centrant en cobrir amb terra les parts afectades pel foc; una labor que està sent supervisada per un equip del Consorci de Bombers, que s’ha instal·lat en la pròpia planta amb tots els recursos per a fer front a possibles punts de perill que es produïsquen durant estos treballs”.

En este sentit, l’inspector cap del Consorci Provincial de Bombers, José Miguel Basset, ha anunciat que “els treballs avancen segons la planificació tècnica realitzada analitzant les especials característiques d’este incendi” i ha avançat que “s’estan ultimant les gestions per a poder disposar de terra en llocs més pròxims i acurtar encara més els temps”.

Així mateix, Basset ha indicat que “una de les primeres mesures va ser sol·licitar la instal·lació d’una estació de control de la qualitat de l’aire, la qual ha confirmat que no s’han sobrepassat els límits de seguretat establits per a prendre alguna mesura d’acció directa sobre la ciutadania”. 

Evolució dels treballs

L’incendi es va declarar el passat 15 d’abril, mobilitzant el Consorci en un primer moment sis dotacions de bombers de Requena, Torrent, bombers voluntaris de Cofrentes i Sinarcas, així com un oficial de guàrdia, un cap de sector i sergent de Requena.

Des de eixa primera intervenció, els treballs d’extinció han tingut dos fases diferenciades: durant la primera, la qual es va allargar fins a cinc dies, els efectius del Consorci van fer front a l’incendi amb els mitjans habituals, per a passar a una segona fase en la qual es va fer necessari el treball amb maquinària pessada.

Així, els Bombers de la Diputació mantenen en este segon període un dispositiu preventiu que estarà present mentres s’efectuen els treballs de bolcat de terra sobre la matèria incendiada que es duen a terme des de l’empresa Tragsa, a través del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat.

Els efectius de bombers es mantindran de manera preventiva en la planta fins que finalitzen estes actuacions, per a intervindre en cas que es produïra algun rebrot, mantenint la col·laboració amb tot el personal desplaçat.