• va
  • es
///Conclou el VI Workshop d’Intervenció Operativa en Riscos Tecnològics

Conclou el VI Workshop d’Intervenció Operativa en Riscos Tecnològics

Hui ha conclòs el VI Workshop d’Intervenció Operativa en Riscos Tecnològics, organitzat pel Consorci Provincial de Bombers de València i que ha reunit durant tres dies a prop de 50 experts en la matèria.

“Durant aquests dies s’han presentat diverses guies. Resultarà crucial com fer-los més visual i convertir aquests manuals de referència en fitxes operatives, sense imposar res, ajustant-les a cada servei”, ha conclòs l’inspector cap del Consorci, José Miguel Basset.

Basset ha ressaltat algunes ponències, com la de dispositius de detecció de substàncies químiques. “Els sistemes són complexos, fa falta personal amb entrenament específic per a traure’ls el rendiment necessari. Un problema que ens trobarem és la dificultat d’elecció d’un dispositiu concret que s’acoble a necessitats i trobar la col·laboració d’especialistes en les emergències que ens faciliten l’ús i resultats que obtinguem”. 

L’inspector cap també ha destacat el pes que guanya el gas natural, davant el qual “tenim un repte”.

Durant aquesta última jornada, celebrada a l’Hotel Olympia, s’ha abordat la situació dels actuants en intervencions en entorns portuaris. Aplicació dels Plans d’emergència i Autoprotecció. La segona mesa tècnica ha versat sobre sistemes formatius i operatius en risc químic.

A més, s’ha mostrat, mitjançant unes maquetes, el procés del transvasament del gas natural liquat des dels bucs metaners als camions cisterna. 

Per part seua, Rubén Salazar, de la Unitat de Sistemes i Innovació Tecnològica del Consorci, i Jorge Sánchez, Cap de Prevenció del Consorci, han presentat els sistemes cartogràfics en Emergències i Prevenció. Aquesta eina GIS ja es va posar en marxa en el passat Gran Premi de la Comunitat Valenciana en el Circuit Ricardo Tormo de Xest, on es recullen les dades procedents del Pla d’Autoprotecció del Circuit, que inclou riscos interns i externs, i es presenta de manera digital a través de qualsevol equip informàtic. D’aquesta manera, s’agiliten les consultes i es disposa en el moment de tota mena d’informació d’utilitat per a donar resposta a les emergències.

Ara serà la ciutat de Narón (en Galicita) la que prenga el relleu a València i acollirà el VII Workshop.

2019-02-15T15:43:19+00:0015/02/2019|