• va
  • es
///El Consorci demana extremar les precaucions per a evitar incendis en habitatges en Nadal

El Consorci demana extremar les precaucions per a evitar incendis en habitatges en Nadal

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) demana extremar les precaucions per evitar incendis en habitatges en Nadal. “La prevenció és crucial per a evitar perills innecessaris, accidents i incendis relacionats amb l’ús freqüent d’adorns, candeles, llums, elements pirotècnics i estufes durant aquestes dates”, ha alertat la presidenta del CPBV, Maria Josep Amigó.

El Consorci aconsella una sèrie de recomanacions per a combatre aquestes emergències. Les llums no han de col·locar-se prop de cortines o sofàs.

A més, hi ha que revisar el cablejat per evitar sobrecalfaments i curtcircuits. 

Quant als arbres de Nadal artifiicals, contenen materials combustibles pel que es aconsellable que estiguen allunyats d’estufes i ximeneres.

En relació a les llums, fíxa’t en l’etiqueta i comprova que tinga el marcat de seguretat CE, AENOR, GS.

“Per suposat, si vas a eixir de casa apaga sempre totes les llums i candeles. Apaga-les també quan et vages a dormir”, recorda Amigó.

Els bombers ja han alertat del repunt d’incendis en habitatges amb l’arribada del fred. En 2018 el Consorci en va registrar 650 i enguany la xifra fins a novembre és de 532.

Les principals causes són aparells elèctrics en mal estat que generen curtcircuits i instal·lacions elèctriques deficients en cases antigues en les que no hi ha, per exemple, interruptors diferencials de corrent.

 

 

 

 

2019-12-10T11:38:41+00:0010/12/2019|