• va
  • es
///El Consorci inaugura l’exposició ‘Bombers, una vida als diaris’

El Consorci inaugura l’exposició ‘Bombers, una vida als diaris’

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha inaugurat hui l’exposició ‘Bombers, una vida als diaris’, un repàs a la història de la institució a través de la premsa valenciana.

Es tracta d’una selecció de més de 20 portades i notícies que ens porta a la memòria esdeveniments inesborrables des de 1986 fins a l’actualitat. “Aquestes notícies ens permeten repassar els inicis, amb 60 vehicles i 350 efectius, fins a hui, amb 650 bombers, 24 parcs i més de 15.000 serveis a l’any”, ha assegurat el president del Consorci, Josep Bort.

Així, ‘Bombers, una vida als diaris’, ens recorda l’explosió pirotècnica de Turís, incendis en habitatges, rescats en inundacions i excarceracions en accidents de trànsit. No falta l’atemptat d’ETA a Gandia, els grans incendis forestals de Cortes de Pallás i Andilla. Tampoc un altre moment clau en la història del Consorci: la incorporació de la primera bombera a l’institució.

L’exposició ens mostra els serveis que ha atés el Consorci fa ja 31 anys, les primeres lluites per millorar les condicions laborals i l’evolució constant.
“El Consorci segueix preparat per a donar resposta a les emergències dels nostres ciutadans i a protegir-los amb la prevenció més avançada. En aquests anys s’han incorporat les primeres bomberes a la plantilla, s’han renovat equips i efectius i la formació és un pilar constant”, ha afirmat el president de CPBV. 

“Aquestes pàgines reflecteixen l’esforç, constància, treball i vocació de tots i cadascun dels nostres efectius”, ha apuntat Bort, qui ha destacat l’important paper dels mitjans de comunicació.

A més, la subdirectora de LAS PROVINCIAS, María José Grimaldo, ha agrait la tasca dels bombers i el redactor de LEVANTE EMV, José Sierra, ha recordat cóm ha evolucionat la relació de la premsa amb el Consorci.

L’exposició estarà al Centre Cultural La Beneficència les dos pròximes setmanes i després anirà a diversos municipis de la província de València.

 

 

2018-05-03T14:06:52+00:0003/05/2018|