• va
  • es
///La presidenta del Consorci visita el parc de bombers de Gandia per a conéixer la seua tasca diària i escoltar les seues inquietuds

La presidenta del Consorci visita el parc de bombers de Gandia per a conéixer la seua tasca diària i escoltar les seues inquietuds

Gandia, 31 d’octubre.- La presidenta del Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV), Maria Josep Amigó, acompanyada dels representants del bombers i de la diputada de Comarcalització i Mancomunitats, Dolors Gimeno, han visitat hui el parc de bombers de Gandia per a conèixer de primera mà les tasques dels bombers i les seues inquietuds.

“Vull estar prop dels bombers, que em parlen de tu a tu i em transmeten les seues necessitats. Volem millorar dia a dia per a continuar oferint un servei de qualitat a la ciutadania”, ha apuntat la presidenta del Consorci en la seua visita, on també han estat presents Josep Alandete, Vicealcalde de l’Ajuntament i Nacho Arnau Lorente, Regidor Delegat de Seguretat Ciutadana, Trànsit, Mobilitat, Contractació i Patrimoni.

El Consorci Provincial de Bombers de València intervé en 26 emergències cada dia, la qual cosa suposa, almenys, una intervenció cada hora. En total, al llarg de l’any 2018 els bombers del Consorci es van mobilitzar a 9.516 serveis.

“Comptem amb una plantilla de més 600 professionals que fan una excel·lent tasca i que estan distribuïts estratègicament en 24 parcs per a assegurar una resposta eficaç en tota la província de València”, ha afirmat Amigó, qui ha recordat el gran treball realitzat durant l’incendi forestal de Llutxent de l’any passat.

Entre les principals actuacions destaquen l’extinció d’incendis amb un total de 5.260. La intervenció més habitual és l’extinció d’incendis rurals/forestals i els incendis urbans. De fet Gandia va ser l’any passat el municipi on més incendis d’habitatges va haver en tota la província, amb un total de 43.

A més, durant l’any 2018 els bombers van intervindre en 898 accidents de trànsit, en els quals van excarcerar a més de 270 persones atrapades.

Al llarg de l’any passat, els efectius van realitzar 1.655 salvaments. En aquest apartat s’han disparat els rescats per pluges que van passar de 3 de 2017 a 83 en 2018 i s’han doblegat els salvaments per ensulsiada, de 7 a 14.

Un altre servei que ha experimentat un augment significatiu són els rescats rurals.

2019-10-31T21:00:39+00:0031/10/2019|