• va
  • es
///Arranca la campanya de visites escolars als parcs del Consorci

Arranca la campanya de visites escolars als parcs del Consorci

Les visites escolars als parcs de bombers del Consorci Provincial de Bombers de València es reprenen aquest mes de setembre per a descobrir als xiquets com treballen els efectius i per a donar-los els primers consells de prevenció i autoprotecció.

Durant el curs anterior van passar per les instal·lacions de tota la província un total de 5.760 escolars de 149 col·legis d’Infantil i Primària, amb edats compreses entre els 4 i els 13 anys, així com grups de Formació Professional i grups d’inserció social.

Les visites escolars d’aquest curs 2017/2018 s’emmarquen dins d’una campanya global de divulgació que té com a objectiu donar a conèixer el treball dels efectius del Consorci i que inclourà nombroses accions sota el lema ‘Vull ser bomber/Vull ser bombera’.

“És important fer coneixedora a la societat dels principis de prevenció i actuació front a emergències, a més de fer-la partícip dels valors que representa el col·lectiu de bombers. En açò els xiquets i xiquetes són clau”, ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.

Les jornades tenen una durada de dues hores i comencen en l’aula de formació amb una xarrada del cap de parc o sergent explicant als més xicotets com és la vida allí i què fan. A través del conte ‘Els bombers, els nostres amics’, els membres del Consorci aprofiten la presència dels menuts per a inculcar-los mesures de prevenció davant els riscos més habituals. També com demanar ajuda a través del 112 i què han de fer en cas d’incendi.

Després, ja en l’hangar, els ensenyen l’equipament d’intervenció, els vehicles i el material que utilitzen per a les emergències. És la part preferida dels xiquets, que sempre volen acabar les visites tirant-se per la famosa barra de bombers.

“Esta és una professió que sempre ha estat un referent per als més menuts i pensem que és important que continue sent-ho”, ha conclòs Bort.

Els centre educatius que estiguen interessats a visitar un parc del Consorci Provincial de Bombers de València han d’enviar una sol·licitud a través de la nostra pàgina web, al següent enllaç http://ow.ly/bC4030f90KL

2017-09-14T12:08:57+00:00 14/09/2017|