El Consorci Provincial de Bombers de València prepara el dispositiu especial per a aquestes Falles que comptarà amb 400 efectius i 135 vehicles disponibles per a cobrir els 85 municipis que planten els seus monuments fallers en la província. Els efectius del Consorci comptaran amb el suport de les unitats de bombers forestals de València, Alacant i Castelló així com de les brigades de Divalterra i del SEPEI d’Albacete.

“A més de les actuacions en la Nit de la Cremà, durant tot el mes de març el Consorci actua en prevenció en diferents actes pirotècnics, com mascletades i focs artificials”, ha afirmat el president del CPBV, Josep Bort.

Com a novetat, el Consorci ha emprat enguany una innovadora plataforma cartogràfica que facilita la localització dels 529 monuments plantats i dels recursos més pròxims, com els hidrants. Per a açò, s’ha format prèviament als caps de parc. “Amb aquesta eina els efectius poden accedir in situ, mitjançant tablets i altres dispositius mòbils, a tota la informació sobre el monument bolcada en la cartografia que han proporcionat els ajuntaments i revisat pels caps de parc”, ha detallat Bort.

A partir del dijous, amb la Plantà, els bombers procediran a la supervisió de la ubicació final dels 250 monuments amb risc mitjà, alt o molt alt. Els altres 250 són de risc molt baix, baix o mitjà pel que no precisen assistència dels bombers. En aquests casos, el Consorci fomenta la línia de l’autoprotecció, amb jornades formatives a fallers voluntaris i personal de Protecció Civil per a capacitar-los sobre els riscos i recursos inherents a la prevenció en la Cremà.

 

Recomanacions

El Consorci recorda que la manipulació de petards pot resultar molt perillosa pel que recomana que no et guardes cap article pirotècnic en la butxaca, que no tires cap petard contra persones ni animals ni poses la cara davant de cap article pirotècnic encès ja que podrien produir cremades o lesions oculars.

A més, està prohibit disparar coets ni encendre qualsevol altre artefacte que continga foc a una distància inferior a 500 metres de les zones boscoses.
Vigila també que no hi haja líquids inflamables al voltant i mai poses petards dins de botelles, etc. ja que en explotar produirien metralla.

 

DESGLOSSAMENT DEL DISPOSITIU DE FALLES:

400 efectius:

  • 370 del CPBV
  • 29 bombers forestals (conductors de les autobombes de les unitats forestals de GVA)

135 vehicles:

  • 30 UPC’s brigades de Divalterra
  • 38 UPC’s del CPBV
  • 67 autobombes:

– 31 CPBV

– 5 CPBV. Parcs de voluntaris

– 29 unitats de bombers forestals de València, Alacant i Castelló

– 2 SEPEI Albacete