• va
  • es
///Els bombers ja preparen la campanya de prevenció de Falles 2018

Els bombers ja preparen la campanya de prevenció de Falles 2018

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ja ha començat a preparar la campanya de prevenció de Falles 2018. De moment, els ajuntaments tenen fins al 23 de febrer per a sol·licitar el servei i completar unes fitxes d’avaluació de riscos.

Amb la informació aportada pels consistoris, el Consorci elabora una base de dades que agilitza els procediments per a prevenir el dispositiu amb antelació segons les condicions de l’entorn, materials, grandària i proximitat a les façanes. “Des de fa uns anys apliquem una fórmula matemàtica que s’introdueix en el nostre sistema i determina si el risc és molt alt, alt, mitjà, baix o molt baix”, explica Jorge Sánchez, responsable de la secció de Prevenció del Consorci.

“Recomanem als ajuntaments que replantegen la ubicació de les Falles tradicionals amb risc històric de molt alt o alt risc”, els ha sol·licitat als alcaldes el president del Consorci, Josep Bort, en un escrit.

El risc depèn del radi de la base, de l’altura i de la distància a les façanes. Cada any, els ajuntaments sol·liciten la prevenció de mig miler de monuments. D’ells, uns 60 són de risc alt o molt alt.

Com a regla general, la falla s’ha de col·locar a una distància de la façana més pròxima de dos terços de l’altura de la mateixa. En cas de continuar en risc alt o molt alt, la Falla ha de realitzar les mesures de protecció oportunes a façanes i altres elements públics com a cablejat elèctric, senyals vials i canalitzacions de gas.

Altres 250 monuments són de risc molt baix, baix o mitjà pel que no precisen assistència dels bombers. “En aquests casos, el Consorci fomenta la línia de l’autoprotecció, amb jornades formatives a fallers voluntaris i personal de Protecció Civil per a capacitar-los sobre els riscos i recursos inherents a la prevenció en la Cremà”, ha detallat Bort.

El Consorci realitzarà les inspeccions pertinents tant del monument com de les característiques de l’entorn. Les setmanes prèvies es comprovarà la xarxa de hidrants i la pròpia setmana de la Cremà es procedirà a la inspecció de la ubicació final del monument i possibles riscos.

“Des del Consorci treballem per a garantir la seguretat de tots els ciutadans en la nit de la Cremà”, ha conclòs Bort.

 

2018-02-13T11:30:49+00:0013/02/2018|