• va
  • es
///ELS BOMBERS VISITARAN MÉS DE 40 COL·LEGIS PER A EXPLICAR ALS ALUMNES COM ACTUAR EN CAS D’INCENDI

ELS BOMBERS VISITARAN MÉS DE 40 COL·LEGIS PER A EXPLICAR ALS ALUMNES COM ACTUAR EN CAS D’INCENDI

El Consorci impulsa un projecte pilot que compta amb la col·laboració de la Conselleria de Educació i pretén arribar a 1.000 escolars enguany

València, 7 de febrer.- El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) inicia demà un programa pilot de prevenció en diferents col·legis de la província de València per a informar i sensibilitzar als xiquets sobre els perills del foc i com actuar en cas d’emergència.

El projecte ‘Bombers a L’Escola’ compta amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació i pretén arribar a un total de 1.000 alumnes de 40 centres quan acabe el 2018. Els bombers visitaran cada setmana tres col·legis diferents per a transmetre als xiquets els conceptes bàsics de prevenció i actuació front a incendis.

“Amb aquesta iniciativa d’acudir a les aules estem donant un pas més. A les visites escolars als nostres parcs s’afegeixen ara aquestes xarrades en els propis centres. Els xiquets i xiquetes són clau en la prevenció i en l’actuació front a les emergències. A més, estem fent-los partícips dels valors que representa el col·lectiu de bombers”, ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.

Aquestes xarrades estan dirigides a escolars d’entre 8 i 12 anys, de 3º, 4º, 5º i 6º de Primària. “És a partir d’aquestes edats quan podem traslladar al món escolar comportaments preventius de major importància que els servisquen en cas d’emergència”, ha afegit Bort.

La iniciativa arranca demà, 8 de febrer, a L’Alcúdia i continua divendres a Senyera. Inicialment, el projecte es desenvoluparà en centres educatius en la zona V, que comprèn les comarques de la Ribera Alta, La Costera, la Canal de Navarrés i la Vall d’Albaida. L’objectiu és estendre aquest programa pilot a la resta de zones que cobreix el Consorci.

Cada visita tindrà una durada d’una hora i mitja i en ella s’impartirà una Unitat Didàctica. El projecte es recolza en material visual i un Decàleg Preveincendis. Una vegada realitzada la visita a l’aula i a criteri del docent, podrà dur-se a terme un control per a assegurar-nos que s’han aconseguit els objectius.

“Pretenem fomentar la prevenció escolar i domèstica transmetent unes idees senzilles per a evitar accidents. També desmentir conceptes erronis, conèixer el comportament de les flames i el fum i com protegir-se així com evitar accidents amb el gas, la cuina i els aparells elèctrics”, ha detallat Bort, qui ha recordat la importància de saber utilitzar els telèfons a l’abast per a fer una cridada d’emergència.

Aquest projecte pilot s’emmarca dins de la campanya global ‘Cap, Cor i Coratge’, que impulsa el Consorci i que inclourà altres accions.  Entre els consells a tindre en compte, els bombers transmeten als xiquets recomanacions com que no tiren aigua en cas que es creme el menjar al foc, o que si fan olor de gas, òbriguen les finestres.

2018-02-07T13:18:47+00:0007/02/2018|